הודו הפכה להיות אחד היעדים המבוקשים ביותר בקרב ישראלים. המעמד של הודו בקרב המטייל הישראלי היה ונותר גבוה בשל השפע התרבותית הרב שאותו המדינה מציעה לתיירים, המחירים הזולים וכמובן כמות הישראלים הגדולה שנמצאת במדינה בכל רגע נתון. טיול בהודו הוא חוויה שכנראה לא תשכחו לכל החיים, אולם לפני שאתם נוסעים אליו כדאי לוודא כמה דברים. אחד מהם הוא שיש לכם אשרת שהייה להודו שידועה יותר בתור ויזה. כאן נעזור לכם להוציא אותה.
האם צריך ויזה להודו
בתור ישראלים, הוצאת ויזה להודו היא תנאי הכרחי לכך שתוכלו להיכנס למדינה. יש אמנם מדינות שאזרחות שלהן מאפשרת לכם לקבל פטור מויזה, אולם בישראל לא כך הם פני הדברים ויש חובה להוציא אשרת כניסה. באופן כללי רוב מוחלט של הישראלים שמגישים בקשה לויזה נענים בחיוב, כך שהצורך הזה הוא לא הרבה מעבר למטרד בירוקרטי. כאן נעזור לכם להבין איך אתם מוציאים את הויזה בצורה המהירה ביותר ועם כמה שפחות כסף.
למרות שבתור ישראלים אנחנו רגילים בדרך כלל לזה שניתן לעקוף את הבירוקרטיה או לכל הפחות לא מדובר על משהו שמאוד חשוב להקשיב לו, בהודו המצב שונה. הויזה היא לא אפשרות אלא חובה שמוטלת על כל ישראלי רוצה להיכנס להודו, וכפי שנסביר לכם בהמשך חשוב לעמוד בתנאים שהיא מציבה לכם כדי לא להגיע להסתבכות עם רשויות ההגירה המקומיות.
מה מחיר ויזה להודו
המחיר של הוצאת ויזה משתנה בין ויזה להודו אונליין כלומר הוצאה של ויזה להודו באינטרנט לבין ויזה שאותה אתם מקבלים בשגרירות. נתון נוסף שמשפיע על המחיר הוא משך זמן השהייה שהויזה מעניקה לכם. כעת, נציג לכם רשימה שתפרט את מחירי הויזות השונים בהתאם לזמן השהייה, בהנחה שאתם מוציאים את הויזה באינטרנט. קחו בחשבון שאם אתם עושים את זה דרך חברה שמקצרת את התהליך ומילוי הטפסים, המחיר של הויזה יהיה יקר יותר. כמו כן הוצאה של ויזה דרך השגרירות גם היא יקרה יותר מאשר מילוי של הטפסים ברשת.
ויזה ל- 30 יום | המחיר של ויזה לשלושים יום הוא 10 דולר, בחודשים אפריל עד יוני. בשאר השנה המחיר הוא 25 דולר. הסיבה להבדל הוא שהתיירות פחות פופולרית בעונות אלו. |
ויזה שנתית | כאשר מדברים על ויזה שנתית המחיר כמובן קבוע והוא עומד על 40 דולר. עבור ויזה שמיועדת ל5 שנים המחיר יהיה כפול. |
איך מוציאים ויזה להודו
האפשרות הראשונה להוצאת ויזה להודו נעשית בצורה מקוונת. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס לאתר של ממשלת הודו, למלא את הטפסים, לשלם אגרה ותוך כמה ימים עד שבועיים סביר להניח שתקבלו את הויזה. שני דברים שכדאי לדעת בהקשר הזה: ראשית כל, שימו לב שיש לא מעט אתרים שמתחזים לאתר הרשמי של ממשלת הודו כדי לגנוב פרטים. שנית, יש חברות ישראליות שיכולות לעשות עבורכם את העבודה הזו תמורת תשלום לא גבוה, כך שאם אין לכם כוח לטפל בטפסים תעשו את זה דרכן.
האפשרות השנייה היא לגשת לשגרירות הודו באחת ממדינת העולם לטובת הוצאה ויזה. על אף שהאפשרות הזו קיימת, הוצאה של ויזה להודו בצורה מקוונת היא עדיפה. הסיבה היא שבדרך כלל ויזה שתקבלו בשגרירות תהיה למשך זמן קצר יותר וגם תעלה לכם יותר מאשר המחיר של ויזה אלקטרונית. עם זאת, ישנם מקרים שבהם לא תהיה לכם ברירה, ואם תקבלו סירוב להוצאת ויזה באמצעים הרגילים, השגרירות תהיה המוצא האחרון שלכם.
תוקף הויזה ואלו סוגי ויזות קיימים
אחרי שהבנתם איך בדיוק מוציאים ויזה להודו, הגיע הזמן להכיר את סוגי הויזות השונות. כמו לעוד מדינות בעולם, יש שלושה סוגי ויזות להודו: תייר, עסקים ורפואית. ויזת עסקים וויזה רפואית מיועדות לצרכים ספציפיים, אולם רוב הישראלים שנוסעים להודו לטובת טיול צריכים כמובן ויזת תייר. הויזה הזו מאפשרת לכם לקבל אישור כניסה להודו לצורך מטרות תיירותיות בלבד, והתוקף שלה משתנה לפי סוג הויזה שאותו תוציאו.
ממשלת הודות מציעה שלושה סוגים של זמני שהייה: שלושים יום, שנה ו5 שנים. הזמנים הללו נמדדים כמובן מרגע הכניסה שלכם למדינה, ויש מורכבות מסוימת בדרך שבה הממשלה ההודית מונה את הזמנים. בויזה שמיועדת למשך 30 יום, מהרגע שתכנסו להודו יש לכם חודש ימים לשהות בה עד שתצטרכו לצאת. בויזה שמיועדת לשנה, הכוונה היא שיש לכם אישור שהייה של 180 יום בשנה קלנדרית, אולם אסור לכם לשהות למעלה מ90 יום ברצף בהודו. הפתרון הוא כמובן לצאת מהודו למשך יום אחד, ואז לקבל אישור לשהות בעזרת הויזה שלכם עוד 90 יום אחרים. שימו לב שאם עשיתם את היציאה בזמן שבו מתחלפת השנה, תוכלו לקבל שהייה של 180 יום נוספים בהודו בתנאים שעליהם דברנו.
הויזה שמיועדת ל5 שנים פועלת במתכונת דומה, וגם בה תוכלו לשהות לכל היותר 180 יום בכל שנה קלנדרית. הבדל נוסף שיש בין סוגי הויזות הוא מספר הכניסות שיש לכם להודו. בעוד שבויזה הראשונה אתם יכולים בחודש שניתן לכם להיכנס להודו לכל היותר פעמיים, כאשר את הפעם הראשונה אתם לא יכולים לעשות דרך מעבר יבשתי, הויזות השניות מאפשרות לכם להנות ממספר בלתי מוגבל של כניסות למדינה.
הארכת ויזה להודו
במידה ואתם נמצאים בהודו ותוקף הויזה שלכם עומד להיגמר, הדבר הנכון לעשות הוא פשוט לצאת מהמדינה. שהייה בהודו ללא ויזה בתוקף היא עבירה על החוק המקומי, דבר שלא כדאי לעשות במיוחד במדינות שלא נמצאות בעולם המערבי. עם זאת, יש אפשרות לקבל הארכה מיוחדת בעיקר במצבים רפואיים או מצבי חירום אחרים שלא מאפשרים לכם לצאת מהודו. קחו את האפשרות הזו בתור מוצא אחרון ונסו לתכנן בהתאם את הזמן שלכם כדי לא להישאר בהודו מעבר לזמן הנדרש.
האם צריך ויזה להודו בקונקשן
ביחס לקונקשן, צריך להבדיל בין שתי סוגי עצירות. אם הקונקשן שלכם הוא כזה שחברת התעופה יזמה, כלומר הזמנתם טיסה אחת שמורכבת משתי טיסות שונות, ומשך זמן העצירה בשדה הוא לא יותר מ10 שעות, אין צורך להוציא ויזה.
מנגד, במצב שבו העצירה היא לזמן רב יותר, או שהקונקשן הוא כדי לעבור בין טיסות של חברות שונות, מוטלת עליכם החובה להוציא ויזה. שימו לב שהויזה שאתם מוציאים היא ויזה רגילה ולא כזו שמיועדת רק לקונקשן כיון שהאחרונה יקרה יותר ולא ניתן להוציא אותה בצורה מקוונת.
כמה זמן מראש נדרש להוציא וכמה זמן ייקח לנו להוציא את הויזה
במקרים רגילים שבהם לא מתעוררת בעיה לקבל את הויזה, משך הזמן של קבלתה הוא מספר ימים. עם זאת, הכוונה כאן היא להליך ההנפקה המקוון כפי שתארנו אותו, אולם במידה ותקבלו סירוב ותצטרכו לגשת לשגרירות כדי לקבל את הויזה, הזמן יכול להיות ארוך יותר. לכן, ההמלצה שלנו היא לגשת כמה שיותר מוקדם להוצאת הויזה, כדי שאם דבר מה לא ילך כשורה יהיה לכם מספיק זמן לטפל בו בלי שתמצאו את עצמכם בבעיה להיכנס להודו.
אולי יעניין אותכם גם: