בשנים האחרונות, לאחר חתימה על הסכמים דיפלומטיים בין ממשלת מרוקו לישראל, המדינה האפריקנית הפכה להיות יעד מבוקש במיוחד עבור ישראלים. על אף שגם בשנים שלפני ההסכם היו לא מעט ישראלים שנסעו למרוקו בעיקר דרך מדינות אירופאיות, הסכם השלום הוביל למצב שבו יש טיסות ישירות בין מרוקו לישראל, וכל אחד יכול לעלות על מטוס בנתב"ג ותוך כמה שעות למצוא את עצמו במרוקו. עם זאת, ישראלים שרוצים לבקר במרוקו זקוקים להוציא ויזה, ועל כך נספר לכם כאן.
הוצאת ויזה למרוקו – האם זה חובה
הוצאת ויזה למרוקו היא דבר הכרחי עבור אזרח ישראלי שרוצה לבקר במדינה. ממשלת מרוקו הגדירה מהן המדינות שאזרחים שלהן יכולים להיכנס למרוקו ללא ויזה. ייתכן שבעתיד ישראל תכנס לרשימה הזו אם היחסים יעלו מדרגה, אולם כיום על אף ההסכמים שנחתמו בין שתי המדינות עדיין יש צורך באשרת כניסה לישראלים.
חשוב להבין שברוב מוחלט של המקרים מי שמגיש בקשה ויזה מקבל אישור, כך שהויזה לא אמורה להגביל אתכם מכניסה למדינה, אלא רק לאפשר לממשלה המקומית לפקח על מי שנכנס ויוצא מהמדינה. בכל מקרה, ברגע שיש לכם תאריך שבו אם רוצים לבקר במרוקו, כדאי להתחיל בהוצאת ויזה כדי למנוע תקלות מיותרות.
מי צריך ויזה למרוקו
כאמור, כל אזרח ישראלי שרוצה לבקר במרוקו זקוק לויזה, כאשר החובה הזו מוטלת בכל גיל. בניגוד למדינות אחרות שהוצאת הויזה עבורן היא רק החל מגיל מסוים, במרוקו גם ילדים ותינוקות צריכים ויזה. אם אתם בעלי אזרחות זרה כדאי להיכנס לאתר של ממשלת מרוקו כדי להבין האם האזרחות שלכם היא כזו שפוטרת אתכם מהוצאת ויזה, או שאולי למרות האזרחות אתם עדיין צריכים להוציא אותה.
איך מוציאים ויזה אלקטרונית למרוקו?
בעוד שבעבר כדי להוציא ויזה למרוקו הייתם צריכים לגשת לשגרירות של המדינה, כיום כל התהליך עבר דיגיטציה וניתן להוציא את הויזה בצורה מקוונת. ויזה למרוקו אונליין היא הדרך הנכונה להוציא את אשרת הכניסה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להיכנס לאתר של השגרירות שבו יש מערכת שמאפשרת לכם להוציא את הויזה ברשת. כדי להוציא את הויזה תצטרכו למלא טפסים שונים שכוללים בעיקר את הפרטים שלכם, פרטי הביקור ועוד כמה פרטים טכניים.
מילוי הפרטים
לאחר מילוי הפרטים השגרירות תבחן את הבקשה שלכם ותחזיר לכם תשובה תוך כמה ימים, לרוב מדובר על שלושה ימי עסקים. כאמור, ברוב מוחלט של המקרים אתם אמורים לקבל אישור לויזה ללא כל בעיה. בהוצאת הויזה תצטרכו למלא את הפרטים שלכם באנגלית או צרפתית, ואם אתם מתקשים למלא מספר טפסים בשפה הזו בהמשך נסביר לכם על פתרון אפשרי. מעבר למילוי הפרטים יש גם טפסים שאותם תצטרכו להעלות כמו צילום של הדרכון יחד עם תמונה עדכנית.
הדרכון שלכם צריך להיות בעל תוקף לחצי שנה קדימה והתמונה צריכה להיות ברורה. שימו לב שכל בעיה בטפסים או בפרטים שמילאתם עלולה לגרום לכך שתצטרכו להגיש את הבקשה מחדש, כך שכדאי כבר בפעם הראשונה לראות שאתם עושים את בצורה נכונה כדי לקצר את התהליך עד כמה שניתן. במידת הצורך יש אפשרות להוציא ויזה מהירה תוך כמה שעות או יום עסקים בתוספת תשלום, אך לא מדובר על אופציה שמומלץ להשתמש בה.
מה התוקף של הויזה ואלו סוגי ויזות קיימות
בניגוד למדינות אחרות שמאפשרות לכם להנות ממספר סוגים של ויזה בהתאם למטרת הביקור שלכם, במרוקו מצב שונה. המדינה מציעה לכם ויזה אחת בלבד, שכוללת אשרת כניסה למשך שלושים יום, כאשר התוקף של האשרה הוא למשך 180 מהרגע שהוצאתם אותה. טיולים במרוקו בדרך כלל אינם לוקחים יותר מחודש, אולם במידת הצורך תצטרכו להוציא ויזה נוספת על מנת להמשיך את הביקור שלכם.
קחו בחשבון שהויזה מאפשרת לכם כניסה אחת בלבד למדינה, כך שאם יצאתם ממנה התוקף של הויזה יפוג מיד. כמו כן אי אפשר להוציא את הויזה כאשר הגעתם למרוקו, כך שעליכם לבצע את התהליך עוד לפני שעליתם לטיסה. לגבי הארכת ויזה למרוקו, לאחר ההגעה למרוקו ניתן לשנות את הויזה לכזו שיש בה מספר רב של כניסות, אולם חשוב להבין שהתוקף של הויזה למשך שלושים יום הוא בכל מקרה. ביחס לויזה למרוקו בקונקשן יש צורך להוציא בדיוק כמו במקרה הרגיל.
מחיר ויזה למרוקו
אחרי שהבנתם איך להוציא ויזה למרוקו באינטרנט, כדאי רק להכיר את את המחיר של הויזה. בהוצאה של ויזה בצורה ישירה מול השגרירות המחיר שלה יהיה קצת פחות מ300 ש"ח מנגד, אם תרצו שחברה חיצונית תמלא את הפרטים שלכם ותנהל את הקשר אל מול השגרירות, המחיר יהיה יקר יותר ויכול להגיע עד כ400 ₪. עם זאת, יש יתרון בתוספת התשלום הזו כיון שהיא חוסכת לכם הרבה כאב מיותר במילוי הטפסים.
מה עושים במקרה של סירוב
על אף שברוב המקרים האישור מתקבל די מהר, יכול להיות מצב שבו אתם מקבלים סירוב להוציא את הויזה. לכן, ההמלצה היא להגיש את הבקשה דרך חברה שיכולה לטפל במקרים האלה, מה גם שלחברה יש תמריץ חיובי לדאוג לכך שתקבלו את האישור, כיון שהתשלום אליה הוא במקרה של הצלחה בהוצאת הויזה.
במידת הצורך ניתן כמובן להגיש ערעור, או לנסות להבין מה בדיוק הסיבה בגינה לא קיבלתם את הויזה. בכל מקרה, כדי למנוע מצב שבו אתם זקוקים בדחיפות לויזה ולא מקבלים אותה מכל סיבה שהיא, ההמלצה שלנו היא להוציא אותה כמה שיותר מוקדם, כל עוד זה בתוך הזמן של חצי שנה מהטיסה. כך גם במקרה של סירוב יהיה לכם מה לעשות.
שאלות ותשובות בנושא ויזה למרוקו
כן, כל ישראלי צריך להוציא ויזה בשביל להיכנס למרוקו
כן, אם אתה נוסע למרוקו לצורך פגישות עסקיות או כנסים, תזדקק לוויזת עסקים. את הבקשה לוויזה יש להגיש דרך השגרירות המרוקאית ויידרשו מסמכים כמו הזמנת פגישה או אישור מהמעסיק.
למי שמתכנן לעבוד במרוקו יש להוציא ויזת עבודה. דרושה הצעת עבודה ממעסיק במרוקו. תהליך הוצאת הויזה כולל מספר שלבים, כולל קבלת אישורים ממשרד העבודה המרוקאי ודרישות נוספות.
כן, סטודנטים המעוניינים ללמוד במרוקו צריכים להוציא ויזת סטודנט. יש להציג אישור לימודים ממוסד אקדמי במרוקו ולהסביר את מטרת השהות, כולל היכולת הכלכלית לממן את הלימודים.
לפי רוב המקרים, אם אתה עובר דרך מרוקו בדרך ליעד אחר ואינך נשאר יותר מ-90 יום, לא תזדקק לוויזה. יחד עם זאת, אם תצטרך לשהות למספר ימים במרוקו, עליך לבדוק אם נדרש ויזה לפי מטרת השהות.
אם אתה מתכנן שהות ממושכת יותר מ-90 יום, תצטרך להוציא ויזה ארוכה. ויזה זו מיועדת לאנשים שמתכננים ללמוד, לעבוד או לשהות תקופה ארוכה יותר.
אם יש לך חותמת של מדינה מרוחקת במזרח התיכון או צפון אפריקה בדרכון, מומלץ לבדוק עם השגרירות המרוקאית אם יש צורך להוציא דרכון חדש או לשאול איך זה ישפיע על כניסתך למדינה.