ויזה לקמבודיה

תוכן עניינים

קמבודיה הפכה להיות אחד היעדים האהובים על ישראלים במזרח. בניגוד ליעדים קלאסיים יותר כמו הודו או תאילנד, קמבודיה מציעה למטיילים בה בילוי מעט שונה, אולם מדובר על חוויה בלתי נשכחת שלא כדאי לפספס. כמו מדינות אחרות במזרח, גם קמבודיה דורשת מישראלים שנכנסים לשטחה אשרת שהייה, הידועה יותר בתור ויזה. אם אתם מתכננים את הטיול הבא שלכם לקמבודיה, בלי הויזה הזו לא תוכלו להיכנס למדינה. אנחנו כאן כד לתת לכם את כל המידע שחשוב לדעת עליה.

הוצאת ויזה לקמבודיה – מי צריך לעשות את זה

עוד לפני שנדבר על הדרך שבה מוציאים ויזה לקמבודיה, חשוב להבין שבניגוד למדינות אחרות שאזרחות של ארה"ב או מדינות מסוימות באירופה יכולות להקנות לכם פטור מאשרת כניסה, בקמבודיה המצב שונה. כל ישראלי, לרבות אלו שמחזיקים באזרחות של מדינות מערביות אחרות צריכים להוציא ויזה.

החריגות היחידות הן של אזרחי מדינות אסיה אחרות, אולם רוב הישראלים לא מחזיקים באזרחות של המדינות הללו ולכן סביר להניח שגם אתם תצטרכו להוציא ויזה לקמבודיה. עוד דבר שכדאי לדעת הוא שילדים מתחת גיל 12 לא צריכים ויזה כדי להיכנס לקמבודיה כך שאם אתם טסים עם ילדים קטנים אין צורך לדאוג להם לאשרה.

איך מוציאים ויזה לקמבודיה

התהליך של הוצאת ויזה לקמבודיה עבר שינוי בשנים האחרונות. בעבר, הוצאת הויזה הייתה נעשית במעברי הגבול למדינה, כאשר כל מי שנכנס היה צריך להוציא אשרה. הנפקה מראש של ויזה לקמבודיה הייתה צעד מיותר שגם היה עולה לכם יותר כסף מאשר להנפיק את האשרה כאשר אתם נכנסים למדינה. מנגד, בשנים האחרונות דרך המלך הפכה להיות הוצאה של ויזה לקמבודיה אונליין. יתר על כן, יש חברות תעופה שאף ידרשו מכם לראות מראש את הויזה כדי להעלות אתכם לטיסה, כך שמה שאתם צריכים לעשות זה פשוט להוציא ויזה לקמבודיה באינטרנט.

הוצאת הויזה נעשית דרך האתר הרשמי של ממשלת קמבודיה, ועליכם למלא את הפרטים שלכם. אם אתם מסתבכים עם מילוי הפרטים או שאתם פשוט רוצים לחסוך לעצמכם את הבירוקרטיה הזו, יש חברות שיכולות לעשות את זה עבורכם. החברות ידרשו מכם רק את הפרטים האישיים שלכם בעברית, וידאגו לכל מה שאתם צריכים כדי לקבל את האשרה.

מה צריך כדי לקבל את הויזה

קבלת ויזה לקמבודיה דורשת מכם מילוי של הפרטים הבאים: כתובת מייל – אליה הויזה שתקבלו תישלח, פרטי אשראי שבו תשלמו את האגרה על הויזה, דרכון – נדרש תוקף של חצי שנה לפחות. את הפרטים הללו תמלאו באתר הרשמי של ממשלת קמבודיה שבו מוציאים את הויזה ולאחר מספר ימי עסקים הויזה תגיע אליכם לכתובת המייל אותה הזנתם.

מה סוגי הויזות שיש לקמבודיה

כמו לכל מדינה שבה צריך להנפיק ויזה כדי להיכנס, גם בקמבודיה יש כמה סוגים של ויזות. הויזה הראשונה היא ויזת תיירות. הויזה הזו מאפשרת לכם להיכנס לקמבודיה ולשהות בה חודש ימים. מהרגע שבו הנפקתם את הויזה, הוא תקפה למשך שלושה חודשים, ותוך כדי השהייה שלכם במדינה ניתן להאריך את התוקף שלה בעוד חודש ימים. ויזה נוספת שמוגדרת בתור ויזה קלאסית דומה לוויזת תיירות אולם ניתן להאריך אותה בזמן של עד שנה לפי הצורך שלכם.

בניגוד לויזה הקודמת, הויזה הזו מאפשרת לכם להיכנס ולצאת מהמדינה ללא הגבלה, כאשר התוקף של הויזה נשאר. סוג אחרון הוא ויזת מעבר, שמאפשרת לכם כניסה ושהייה למשך שלושה ימים לקמבודיה. הויזה הזו מיועדת למי שעושה קונקשן בקמבודיה או מתכננים לבצע בה טיול קצר במיוחד.

מה יהיה מחיר ויזה לקמבודיה

המחיר של הנפקת ויזה לקמבודיה באינטרנט הוא שלושים דולר. המחיר הזה הוא בתנאי שאתם מוציאים את הויזה בכוחות עצמכם, אולם קחו בחשבון שאם אתם פונים לחברה חיצונית שתעשה את זה עבורכם המחיר יהיה קצת יותר יקר.

כמה זמן לוקח להוציא ויזה לקמבודיה

הוצאה של ויזה לקמבודיה אמורה לקחת שני ימי עסקים, כך לפחות לפי ההצהרות של הרשויות המקומיות. מנגד, יש מקרים שבהם עלולים להיות עיכובים שונים, או לחילופין ימים שבהם הרשויות המקומיות בקמבודיה לא עובדות. ההמלצה שלנו היא להוציא כמה שיותר מוקדם את הויזה לקמבודיה, בתנאי שלא מדובר על יותר משלושה חודשים לפני תכנון הטיול כדי לשמור על התוקף שלה. כך גם אם תתעורר בעיה בהנפקה של הויזה יהיה לכם מספיק זמן כדי לטפל בבעיה הזו.

האם זה אפשרי לבצע הארכת ויזה לקמבודיה

כאמור, ניתן להאריך את התוקף של ויזה לקמבודיה בעוד חודש. אם אתם רוצים לשהות במדינה יותר מחודשיים ניתן כמובן לצאת, להנפיק ויזה חדשה ואז הזמן מתחיל להיספר מחדש. היציאה והכניסה לקמבודיה יכולים להיעשות מכל מעבר גבול ללא הגבלה, כך שבאמת לא מדובר על סיפור מסובך.

העלות של הארכת ויזה היא 30 דולר. בכל מקרה, אם התוקף של הויזה פג צאו מהמדינה כמה שיותר מהר. כל יום שבו אתם נשארים בה יעלה לכם 10 דולר כאשר תרצו לצאת, וזה עוד בלי לדבר על האפשרות של עימות מול רשויות ההגירה במדינה, דבר שאף אחד מכם לא רוצה למצוא את עצמו ניצב מולו.

מה עושים במקרה של סירוב

במקרים חריגים ביותר אתם עלולים להיתקל בסירוב לקבל ויזה לקמבודיה. למרות שברוב המקרים מדובר על טעות קטנה שהובילה לכך שלא קיבלתם אישור, מה שכדאי לעשות הוא לפנות לחברה מקצועית שיודעת איך להתנהל מול הרשויות המקומיות במדינה. חברה כזו תוכל להבין מה הסיבה שבגינה קיבלתם סירוב לויזה ובהתאם גם לתת מענה שיעזור לכם לקבל את הויזה כמה שיותר מהר.

ויזה לקמבודיה
אהבתם? שתפו את המאמר!